Witam.
Samochód po wypadku, nie chce odpalić. Wyłącznik uderzeniowy znaleziony i wciśnięty, bez zmian. Przy aucie bedę w piątek, potrzebuję sugestii co i jak mogę posprawdzać na samym początku. Jedyne urządzenie diagnostyczne jakie posiadam, nie licząc miernika, to ELM 327 (to dziadostwo z alledrogo). Z tą Hondą nie chce się połączyć.
Pozdrawiam boss711.
Najpierw napisz dokładniej co to za honda.
Prawdopodobnie to jakas pierdoła typu bezpiecznik pompy lub przerwa w instalacji.
A wracając do diagnoskopu to wiekszosc uniwersalnych nawet tych bardzo drogich nie łączy sie z japończykami przed 98.
Wogole te co sprzedaja na allegro w przedziale cenowym od 100 do 700 to w 90 % nie dziala na modelach ktore wypisuja.
mam jeszcze jedno pytanie, ta Honda ma wystrzelone 2 poduszki przednie (kierownica i konsola), możliwe, że dlatego nie pali?
(15-10-2009 07:11 PM)boss711 napisał(a): [ -> ]mam jeszcze jedno pytanie, ta Honda ma wystrzelone 2 poduszki przednie (kierownica i konsola), możliwe, że dlatego nie pali?
napewno nie jest to przyczyną
Jest iskra? Paliwo dochodzi? Jak tak to do którego momentu? odpowiedz na te pytania i bedziesz wiedział dlaczego ni pali.
Ta chonda morze mieć odcięcie paliwa poprzez moduł poduszek.
patrz logicznie gdzie dostała i paliwo iskra ,sterowanie wtryskami
raczej nie powinno od srs mieć odcięcia bo po co wtedy uderzeniówka
po pierwsze jaki to silnik benzyna czy diasel i jaka pojemność jak benzyna 1.4 lub 1.6 to są dwa przekażniki systemowe jeden od ecu a drugi od pompy paliwa w przedziale kierowcy w skrzynce bezpieczników bez.nr12 i16 to ich zasilanie a w komorze silnika bez.nr7 odpowiadają kolejno zasilanie ecu pompa paliwa immo
Oj, tu bym poszedł tropem Motronika. Jest blokada CAN.