Witam kolegów. Mam taki problem zaświeciła mi sie poducha w fiacie brava 1.4 (włączyłem zapłon przy wyjętym liczniku). czy skasuję błąd euroscanem? i jak podłączyć fejsa do złączki djagnosytcznej sensora. Chodzi mi o wyprowadzenia wtyk jest 3pinowy a są tylko dwa przewody (zółto/czerwony , szaro/zielony) która to masa, "+" , linia K. proszę o podpowiedzi bo niechciał bym coś posadzić. pozdrawiam i dziękuję
Google się kłania. Pozdrawiam
No tak tylko czy złącze diadnostyczne ECU sterownika ma to samo wyprowadzenie pinów co od airbaga. fiat ma dwa złącza jedno pod maską ECU a drugie airbag pod dska.
złącze air-bag jest pod schowkiem pasażera..
ma 2 piny pdłącz euroscana i połącz się ze sterownikiem , jak się nie połączysz, to przełóz kabelki i po temacie..

Witam ponownie, mam trochę czasu i zająłem się tym AIRBAG-iem. W 3 pinowe złącze (dwa przewody w środku GND i drugi linia K, + z akumulatora) podpinam euroscana, fiat brava 1,4 jest z 97r. ma tylko 1 poduche kierowcy. Wyskakuje mi komunikat NO ECU RESPONDING, TRY AGAIN. Czy ktoś z kolegow łączył się z takim sterownikiem za pomocą euroscana i może miał podobny problem?
Problem się wyjaśnił, jak na Bravę przystało, sensor jet pod nagrzewnicą i został zalany.