Witam jestem właśnie w trakcie robie nia interfejsu który jest zamieszczony poniżej. Mam pytanie jak okreslić w urządzonku które wyprowadzenie to linia K a która to L i czy ten interfejs może współpracować z oprogramami takimi jak CarSoft lub OpelTech2.
Pytam oto ponieważ chciałbym ewentualnie zastosować ten interfejs do diagnostyki samochodów bez CAN-a.
tak działają na nim programy typu vag-com, tech2, ab-com, vageeprom,carsoft bmw chyba 6.5 itp..
Straszne dzienki kolego

czy to to samo jak tachopro z viakena??? bo mam i tacho pro i tachobox, leza nie uzywane a tak by sie do opli przydaly.
Jeśli wyświetla Ci się że jest to wersja z softem 30039 (w interfejsie) to jest to samo.
Czy korzystał ktoś z programu tacholoader do programowania kości w interfejsie ?
http://tachopro.org/load/loader.rar
W ręce wpadło mi tachopro ale niestety po uruchomieniu programu "tachopro" nie wyświetla mi się numer wersji boxu. (program oczywiście uruchamiam pod czystym dosem).
Ręczne zaprogramowanie kostek jest mocno utrudnione ponieważ cały interfejs został zalany czarnym klejem.
Byłbym bardzo wdzięczy za przetestowanie powyższego programu ponieważ wykluczyłoby lub potwierdziło fizyczne uszkodzenie interfejsu.