Forum Elektronika Samochodowa

Pełna wersja: Ogólnie o VAG
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam. Czy mógłby ktoś napisać w miarę krótkie porównanie co można zrobić poszczególnymi rodzajami VAG? Mówiąc rodzaje mam na myśli po jakiej lini czyta(K,L,CAN). Szperam trochę po allegro i zastanawia mnie dlaczego ceny między nimi są tak zróżnicowane( za równo pomiędzy K i Can jak i pomiędzy samymi CAN). Proszę o krótką recenzję jak sprawa wygląda Shy
Nowsze samochody posiadają magistrale CAN

sprzedawane po 1 stycznie 1996 w USA
sprzedawane po 1 stycznia 2001 w Unii Europejskiej
sprzedawane po 1 stycznia 2002 w Polsce
auta z silnikiem diesla sprzedawane po 1 stycznia 2003

Do tych samochodów jest potrzebny interfejs obsługujący CAN-a.

Do starszych modeli potrzebny jest interfejs z linią K i L
Can mają benzynowe po2004 roku,a diesel po 2006,te przed diagnozowalne są po K.To co wyżej kolega podał to EOBD.
Przepraszam mój błąd, dzienki za poprawienie mnie...
ja do vaga używam 704 i najowsze nabytki
vcds i vcp+can
oprócz tego jeszcze
commander k+can
vag-tacho
i nie zastąpiony maxik nie raz tyłek uratował
ja polecam vcds nie ma z nim problemów ale na stronie obd2 mają fejsa pod can i na linie k
ale nie pracowałem na tym sprzecie maja za to dobre wsparcie
Jak Dla mnie to na VCDsie nawet lepiej się pracuje niż na VAS5052, a To nie Tylko moje zdanie. Lepsza organizacja danych.
dokladnie
Mam pytanie dotyczące Vag 4.9. Posiadam go od pewnego czasu, ale mam problem po podłączeniu do samochodu mogę tylko "przeskanować" silnik, natomiast przy próbie "przeskanowania" ABS, elektryki itd. wyskakuje błąd, "brak komunikacji" i tak jest za każdym razem, o co chodzi ?
Kabelki za 50zł tak mają.
Stron: 1 2
Przekierowanie