na pewno jest sporo tych co zakupili tachole za pare zeta na allegro
bądż z innych żrudeł
widzę szuwarik, mici sprzedają
podobno poprawione dongle hc12 itd,
proszę o wypowiedzi jak to jest z tymi tacholami, blokowaniem
w zestawie nawet już są programatory co bez użycia
komputera można rozblokowywać tachola,
nie rozumiem po co to proponują skoro zapewniają że sprzęt
się nie blokuje ,co z aktualizacjami tacholi za 3tys czy to możliwe
proszę o wypowiedzi użytkowników
Ja mam tachola z Efichip, i powiem ci ze dziala wszystko co ma w zestawie, ale nie znaczy to ze sie nie psuje, niestety, dongle Can i 9s12 mialem juz w naprawie, szczgólnie can padaja jak muchy.
Ogólnie tachol osiagnal juz swoje maksymalne mozliwosci techniczne i niestety nie bedzie zadnego update.
Bedzie inne urzadzenie Tacho Professional, nowe z kolorowym wyswietlaczem, jego koszta maja byc okolo 2500 do 4000 Euro,
Powiem tylko ze jak na swoja cene tachol ma wielkie mozliwosci, ale niestety technika idzie do przodu wiec trzeba sie rozejzec za czyms innym.
Polecam jak najbardziej Dashcodera, ktory robi 100% wszystko co ma na liscie.
Ale jego koszt to znacznie wiecej níz tachola 11500 Euro w wersji full.
jachu78 z efichip 7200 wiem że tu nie trzeba żałować ale 2999 kosztuje u innych viaken np 24 m gwary daje
ale pewnie i tak odpychac bedą że się cos żle zrobiło i padł
mająć programatorów troche i kalków można jako uzupełnienie takiego tachola kupic co nie
i ostroznie z nim działać
fakt że jak uwali deche będzie dłubanie i problemy
spotkałeś sie z chińczykiem podobno francuzy uwala aż miło prawda to?
na efichip nie mam kasy bo sa inne potrzeby trza by za serwisówkami zacząć się rozglądać
powiem że mam zagadkę z tym tacholem bo na wiele prostych dech szkoda czasu
na rozbieranie a tak szybko i sprawnie by szło
nie uwalil mi nic, raz przez zly kontakt klamry wywalilo mi wsad w astra trw, bo zle wyczyscilem lakier, nic jeszcze nie uwalilem, a zrobilem tacholem juz z min, 200 aut, i codziennie nim pracuje
no to ladnie tyle że to efichip myślę że hinczyk za 3000 wszystkiego nie robi jak Twój
hinczyki sa wykonane beznadziejnie , luty sa czesciowo nie dogrzane i jakosc cyny jest guwniana, tak jak i cala reszta komponentów, dongle nie dzialaja i kable sa zle polutowane.
Nie ma co się oszukiwać jachu78 ma dużo racji hinol to tandeta wykonania i wszystko działa jak sobie sam kable poprawisz bo inaczej nie da rady
typowe błędy w hinolu to pozamieniane kable,żle poskładane tasiemki w moim jedna nie łączyła druga miała zwarcie między 1 i 2 przewodem.nienadające się do niczego klipsy mowa o soic8,brak końcówek znacznie utrudniający pracę,podobno w 95% nie działa 912 dongle i nec dongle ale u mnie działa...
Została najgorsza wada woła o updait po zrobieniu 50 liczników i blokuje sie całkowicie po 200-tak mają wszystkie tachole NIEMA WERSJI BEZ BLOKADY !!
Plusy to takie:
Cena

Po poświeceniu kilku tygodni na naprawy robi wszystko co ma w opisie

czyli pozostaje efichip,czy jeszcze ktoś sprzedaje te normalne co działają?
może kogoś polecacie?
Chyba tylko efichip reszta to tańsze odmiany chińskich wyrobów...A i tak niedługo po zakupie dojdziesz do wniosku ze to za mało i z planowanych ok 8tyś wydasz blisko 20

... Jak ktoś chce sprawdzonego chinola to tylko pw(nie będę robił komuś reklamy) dam namiary na konkretną osobę która zawsze pomoże...