Forum Elektronika Samochodowa

Pełna wersja: licznik vito VDO na 93s46
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Panowie taki mały problem po korekcie pokazał zera po ponownym szczytaniu zawartości okazało się że sam się wyzerował .O co chodzi z tym licznikiem.Oczywiście modyfikowany ori wsad jutro wgram orginał i zobatrze czy się wyzeruje.Może ktoś coś liznoł ten licznik do mnie trafił akurat 1 raz.Myślałem jeszcze o crc ale program twierdzi że sumy są ok.
W tym liczniku S46 jest bardzo wrażliwa na temperaturę. Wymień na inną S46 i będzie po problemie.
Pozdrawiam
Niesądze żeby była to wina eeprom kostka normalnie się programuje a w liczniku kasuje sie tylko przebieg na 0 pozatym licznik normalnie działa liczy Km wszystkie wskazówki działają
Mi kalki zawsze źle liczyły ten licznik. Zrób to na piechotkę i będzie po sprawie.
Ale dziwna sprawa bo połowa sie programuje a połowa nie tak jakby połowa pamięci była walnieta i nieda się zmienić ostatnich 4 linijek
a ja się upieram przy swoim. Zaprogramujesz km i po włożeniu jest OK ale jak zresetujesz zegar to jest 0 km
Podmień pamięć na drugą S-kę
Właśnie podmienie pamięć bo ta jakaś podejrzana
Witam Jak zakończyła się sprawa s46?
Pamięci już mam czekam na gościa żeby podjechał jak bee miał licznik to napisze jak to sie ma
(13-09-2010 09:03 AM)adrian1201 napisał(a): [ -> ]Pamięci już mam czekam na gościa żeby podjechał jak bee miał licznik to napisze jak to sie ma
Witam ja mialem podobny problem z ta pamiecia , akurat robilem pierwsze proby z DIGA , wyzerowalo mi pamiec ale potem po zlaczu licznika zrobilem przebieg jaki chcialem Smile W programatorze mi nie szla ta pamiec bo trzeba ktoras noge podniesc . Pozdrawiam Smile
Stron: 1 2
Przekierowanie