Forum Elektronika Samochodowa

Pełna wersja: Galaxy 2,3 immo
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam. Ford galaxy 2,3 benzyna. 99r. Ma ktoś patent na off-a w immo?
Jeżeli immo na 24c04 to mam patent.
Co się stało ?
Z tego co wiem, to problem zaczął się już Doś dawno. Auto raz paliło a raz nie. Gdy kontrolka immo gasła auto bez problemu odpalało. Gość wpadł na pomysł, aby wymienić aku. Po wymianie akumulatora problem zniknął na jakieś2 miesiące. A po tym czasie problem wrócił a auto odwiedziło już dwa warsztaty.
A teraz tak: Po wymianie kompletu(ecu,puchy, stacyjki, cewki) auto zachowywało się jak trzeba. Kontrolka immo gasła i auto odpaliło około 20 razy. Po czym wszystko wróciło do stanu poprzedniego. Teraz kontrolka dalej miga, nie słychać załączającej się pompy paliwa.
Podłączyłem prostownik i na chwile podałem napięcie 15V by coś sprawdzić. I teraz ciekawostka….przy takim właśnie napięciu, kontrolka gaśnie, paliwo się załącza i autko odpala.
?????
Czy ktoś przerabiał taki problem? Myślę że w tym przypadku, off byłby najlepszym wyjściem.
Temat opanowany.
Pochwal się Wink
Witam

Podepnę się pod temat.
Galaxy, 99rok, 2,3 + LPG sekwencja. Immo bez fabrycznego alarmu.
Wczoraj w trakcie jazdy auto zgasło. I tak ze 4 razy. W trakcie jazdy po przekręceniu kluczyka odpalał.
Aż zgasł i już nie chciał palić.
Dioda po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłon zapalała się po czym zaczynała migać szybko.

Po ściągnięciu go z drogi po pewnym czasie zapalił jak trzeba.
Po chwili jednak znów nie chciał gadać.

Co jakiś czas pojawiał się również dziwny objaw.
Normalnie pompa pompuje dopóki pali się dioda i przestaje jak gaśnie.
A u mnie zapalała się dioda i była cisza, a jak zaczynała szybo pulsować pompa zaczynała pompować i nie wyłączała się.

Gdzie szukać przyczyny?

pozdrawiam
Marekoz
Witam. Mam niestety ten sam problem. Moje autko jak chce to zapali jak nie to muszę czekać aż zachce. Znalazłeś już może rozwiązanie? Wymiana immobilisera? Wymiana kluczyków? Można prosić o podzielenie się wiedzą? B dziękuję i liczę na szybką odpowiedź. Pozdr.
Przekierowanie