04-07-2010, 06:15 PM
Witam. Jestem laikiem w temacie, więc mam nadzieję, że zadane pytanie nie należy do kategorii "ignoruj". Otóż zamarzyło mi się przeszczepić kierownicę z poprzedniej generacji hondy accord do hondy prelude 5gen. Chciałbym oczywiście zachować pełną funkcjonalność SRS. Zakładam że oryginalny moduł SRS nie jest kompatybilny z airbagiem z accorda, chociażby ze względu na to, że accord ma chyba poduszkę dwustopniową. Zastanawiam się, czy możliwe jest zdublowanie modułu SRS, tak żeby moduł oryginalny obsługiwał airbag pasażera, a ten z accorda poduszkę kierowcy.
Czy tego rodzaju podłączenie jest możliwe (pewnie byłaby konieczność zmiany złączek, rozpoznania i przyporządkowania odpowiednich pinów)? Czy da się jakoś oszukać komputer żeby nie wywalał błędu?
Z góry dziękuję za pomoc.
Czy tego rodzaju podłączenie jest możliwe (pewnie byłaby konieczność zmiany złączek, rozpoznania i przyporządkowania odpowiednich pinów)? Czy da się jakoś oszukać komputer żeby nie wywalał błędu?
Z góry dziękuję za pomoc.
. Sugerujesz, że oryginalny moduł obsłuży implant? Jeżeli tak, to jak to zrobić? Będę wdzięczny za wykład lub kontakt. Dzięki za odpowiedź.