Forum Elektronika Samochodowa

Pełna wersja: Peugeot 307 pierwsze kroki
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam
Pierwszy peugeot wpadł w moje ręce na skręcenie licznika. Pytanie moje jak się do tego zabrać. Wiem że trzeba bedzie zobić BSI i dash ale nie znam szczegółow. Czy jedno wyzerować a drugi skorygować czy inaczej.
bez roznicy, ja zawsze zeruje bsi a licznik na stan jaki trzeba
tylko z tym bsi to z rozumem podejdż bo jak walniesz kloka to masz boba i problem
no aj akurat nie uwaliłem za to zgubiłem pamiątkę z xarki 2006 i miałem problema
cała kofiguracja od nowa ,kluczyk,pilot itd na szczęście samochód miał czas
jak wywalisz będzie dokładnie tak samo także ostrożnie zapisz pamięć ze dwa razy
zależy czym bedziesz robił ale po odczycie weryfikacja i odczyt ze 2 razy dla pewności ale jak podejdziesz z głową spokojnie poradzisz sobie z każdym peugotem
jak tam poszlo, peugot przezyl spotkanie?
peugot może i przezył najwyżej unieruchomiony
a jak stoi to gozej z fachmanem --- to żarty oczywiście
kolega nie pisze ale myślę że sobie poradzil
Witam serdecznie. Jestem nowym na tym forum oraz po raz pierwszy chcę skorygować przebieg w peugeocie 307 z 2003 roku. Czytałem na ten temat dużo i wiem ze trzeba wyczyscić bsi w tym autku oraz zaprogramowac kostkę w liczniku. Mam do Was pytanie. Jaki programator polecicie do tego celu. Dodam iż nie mam zamiaru robić innych samochodów i interesuje mnie tylko 307 (2 takie auta w domu)Być może ktoś z Was ma na sprzedaż odpowiedni dla mnie programator? Pozdrawiam Dinki
koelgo 2003 rok bedziesz miak raczej motke w bsi i neca w liczniku dla osoby nieobytej pozczatkujacej wysadzenie w powietrze wiecej niz pewne nawet majac progi raczej namawiam ludzi do nauki w tym przypadku odradzam, jesli sie jednak uprzesz programator do neca to koszt 75-100 pln do motki 500-600 wiec sam decyduj
ja na cytrynce xsara pierwszej wysypałem się ale teraz te francuzy PSA robię bez problemu motka 912 robię przez UPA ( ETL super ) po punktach, licznik NEC wylut też UPA ale nec programer jest lepszy .Tacho uniwersal-zapomnij
Stron: 1 2
Przekierowanie