Forum Elektronika Samochodowa

Pełna wersja: Co to za Usterka
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Witam mam skode Fabie 2004 rok od miesiąca świeci mi pomarańczowy helikopter podłączyłem auto pod VAG i mam taki błąd

17586 P1178 44B2 Sonda Lambda HO2S 1, bank 1> zasilanie pompy paliwa - otwarty obwód
a daje się skasować ten błąd cz może jest na stałe, i nie masz tam może gazu w tym aucie bo nie napisałeś jaki silnik
(19-04-2010 10:53 PM)endriuk9 napisał(a): [ -> ]a daje się skasować ten błąd cz może jest na stałe, i nie masz tam może gazu w tym aucie bo nie napisałeś jaki silnik

Błąd da się skasować ale po przejechaniu może kilometra znowu się zapala brak Gazu w aucie jest to silnik 1,4 16v benzyna.
to jest opis błędu skopiowany z VAGa?
Wydaje mi się że pomieszałeś coś z tym opisem bo masz tu coś z sonda i pompa paliwa
Dodaję fotke z Vag 4.9 i kody błędów w PDF

http://www.przeklej.pl/plik/nowy-folder-...12aq7pqagh
sprawdz przewody pomiedzy sond a ECU, przeczysc wtyczke od sondy i o ECU
jezeli to nie pomoze to miernik w reke i trzeba spradzic co pokazuje sonda
Mam takie pytanie podejżewam że to sonda lambda za katalizatorem czyli ta co jest przy ruże wydechowej czy ta sonda jest końecznie potrzebna do działania samochodu czy ma wpływ na zużycie paliwa jak nie to poprostu ją odepnę może kontrolka zgaśnie co ?
(21-04-2010 10:52 AM)sebek76 napisał(a): [ -> ]Mam takie pytanie podejżewam że to sonda lambda za katalizatorem czyli ta co jest przy ruże wydechowej czy ta sonda jest końecznie potrzebna do działania samochodu czy ma wpływ na zużycie paliwa jak nie to poprostu ją odepnę może kontrolka zgaśnie co ?

tu chodzi o sonde przed katalizatorem a nie za
jak odpeniesz ta za to ci sie bedzie kontrolka palila caly czas bo ECU bedzie krzyczal ze jest uszkodzony katalizator
obejzyj dokladnie przewody przy tej pierwszej sondzie i sprawdz miernikiem czy przewodu pomiedzy ECU a sonda sa dobre i czy nie sa zasniedziale wtyczki
(21-04-2010 11:34 AM)agrala napisał(a): [ -> ]
(21-04-2010 10:52 AM)sebek76 napisał(a): [ -> ]Mam takie pytanie podejżewam że to sonda lambda za katalizatorem czyli ta co jest przy ruże wydechowej czy ta sonda jest końecznie potrzebna do działania samochodu czy ma wpływ na zużycie paliwa jak nie to poprostu ją odepnę może kontrolka zgaśnie co ?

jak odpeniesz ta za to ci sie bedzie kontrolka palila caly czas bo ECU bedzie krzyczal ze jest uszkodzony katalizator
obejzyj dokladnie przewody przy tej pierwszej sondzie i sprawdz miernikiem czy przewodu pomiedzy ECU a sonda sa dobre i czy nie sa zasniedziale wtyczki

no a skąd wiesz że to sonda przed katalizatorem pisałem wcześniej że miałem nową sondę z kablem i wtyczką wkręciłem ją i po skasowaniu błędu i przejechaniu kilometra znowu się zapaliła czyli to nie będzie ta sąda przed katalizatorem kurde już niemam sił z tą kontrolką Huh
(21-04-2010 11:44 AM)sebek76 napisał(a): [ -> ]
(21-04-2010 11:34 AM)agrala napisał(a): [ -> ]

no a skąd wiesz że to sonda przed katalizatorem pisałem wcześniej że miałem nową sondę z kablem i wtyczką wkręciłem ją i po skasowaniu błędu i przejechaniu kilometra znowu się zapaliła czyli to nie będzie ta sąda przed katalizatorem kurde już niemam sił z tą kontrolką Huh

nie pisales nic o nowej sondzie
skad wiem ktora to sonda?
17586 P1178 44B2 Sonda Lambda HO2S 1, bank 1 - po cyferkachBig Grin
Poszukaj VAGa 3.11 i zobacz co on pokaze
Stron: 1 2 3
Przekierowanie