Forum Elektronika Samochodowa

Pełna wersja: bora 2000
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
witam, mam taki problem ja mam golfa i wszystko sie laczy,natomiast siostra kupila bore i prosila abym go przeskanowal czy przebieg jest org.i czy nie ma bledow.Po podlaczeniu do vw bora rok 2000 tdi,interfejsu(KKL)urzadzenie w programie vag dash tool odczytuje po wybraniu typu: G4 VDO 93c86 w ramce new km przebieg 892928,podczas kiedy przebieg na liczniku jest 441355. Testowo wpisalem jeszcze inny przebieg (funkcja write km) slyszalne jest polaczenie z zegarem, lecz wartosc pozostaje 441355. Teraz pytanie czy zle jest wybrany typ:G4 VDO 93c86, czy jest mozliwosc, ze interfejs zczytal pamiec a nie potrafi nic zmienic?
Odczyt z vag polski:
J5920805H A4 KOMBIINSTR VDO V02
Z programem vag eepromer programer 1.0 i 1.3 nie laczy sie w ogole-problem z log. z do mojego golfa 4 vag eepromer dzialal.Prosze o opinie i porade.
uzazaj co robisz jak zle zczytal to chcesz zapisac nowy przebieg ?? zapisuj
Ciesz sie ze to auto jeszcze odpala
i to sie robi jak sie ma pojecie i czym, tym co piszesz tego zegara nie zrobisz, poza tym zle spisałeś nr licznika
(10-02-2010 06:59 PM)chiki-chan napisał(a): [ -> ]uzazaj co robisz jak zle zczytal to chcesz zapisac nowy przebieg ?? zapisuj
Ciesz sie ze to auto jeszcze odpala
i to sie robi jak sie ma pojecie i czym, tym co piszesz tego zegara nie zrobisz, poza tym zle spisałeś nr licznika

A co tam .Póżniej trzeba to postawićSmile
ale wytlumaczcie mi jaka jest roznica skoro w moim golfie 99 rok laczy sie i to p[rzy pomocy mojego interfejsu kkl(vw Eepromer 1.3) z zegarkiem, to dlaczego takie dziwy wyskakuja w o rok starszej borze mojej siostry? To mnie zastanawia.
a może inny producent zegara ?? inna organizacja pamieci ?? itd
uwal zegar zobaczysz ile kosztuje naprawa zegara i immo (w liczniku jest immo jak uwalisz autko stoi - odpalasz na 2 sek ) to w ramach informacji

jak uwalisz mogę naprawić za 500
bizar koledzy radza dobrze testowo to możesz kasować błędy ,jak sie odczyta i zapiszesz na dysk
i dobry ci przebieg pokazę i to tez raczej testowo bym odradzał
ja w borze ostatnio z 2001 mialem rb4 i niezl4e nawywijałem zeby po obd kopnąć
ale w końcu magiciem zrobiłem
takze uważaj bo jak uwalisz stracisz kasiorki trochę
a jeśli masz koło 400 tys to co chcesz sprawdzać czy co nie ma więcej
uwierz mi ta bora juz by ducha wyzioneła jakby 800 tys miała
dokladnie, ale rb4 robisz nawet tacholem tylko kod czyta ze 20 minut robiłem już kilka szt
chiki nie bałeś się tacholem podchodzić
dzisiaj w g4 motometer 99 rok odczyt przebiegu ok
ale przed zapisem o code woła o co lata o login licznika
czyli co najpierw czytam pin a póżniej korekcja ja pieeerdole
wytargałem budzik i na stole 24c02
krótko mam tacho ale widze że to lekka kicha jest
sprawdzę hc12 i neca co sie dzieje zobaczymy
a w podstawce 93cxx jak w układzie który port używasz a jak poza który?
stosujesz sie zawsze do instrukcjii z zabiciem kwarca coby nie nadpisać?
jednak chyba warto te 5000 wydac na oryginał co nie spokojniej sie spi
Przekierowanie