panowie podejrzałem na allegro ze oferują przeprogramowanie licznika w volvo chodzi o język polski na wskazaniu komputera s60 s80 ( przebieg to no problem )
jak ktoś jest zorientowany niech podpowie cos w temacie
ewentualnie oferty na PW
zapodałbym wsadzik w swoim
VOLOV S 80 2.4 D5 2003 ROK
i tak to tematu jak sie ma polski język w innych modelach aut
myślę że to ciekawy temat
podobno chodzi o pewną częśc pamięci gdzie zapisana jest sygnatura języka polskiego
dla danego licznika pokopiowali z polskiego licznika i tę cześć mapy wstawiaja w
lcznik do przeróbki
ale czy to prawda ?
ale co z konfiguracją często w procesorze głownym jest zapisan jaki język ma być
wyświetlany ?
np renaulty
(06-12-2009 12:33 AM)fredcar napisał(a): [ -> ]podobno chodzi o pewną częśc pamięci gdzie zapisana jest sygnatura języka polskiego
dla danego licznika pokopiowali z polskiego licznika i tę cześć mapy wstawiaja w
lcznik do przeróbki
ale czy to prawda ?
ale co z konfiguracją często w procesorze głownym jest zapisan jaki język ma być
wyświetlany ?
np renaulty
z konfiguracja nie problem serwisówka i jest w opcjach ale o ile pamietam jezyk zmienia sie tylko w opcjach licznika
chyba zdecyduje sie na usługę i skopiuje
chiki ja wsadu nie posiadam tylko rozmawiałem z koleżką z poznania co podobno to uskutecznił
i nie tylko w tym liczniku czy wyświetlaczu jakbyś miał wersję z polakiem myślę że można by samemu popróbować aby ostrożnie tym bardziej że masz czym skonfigurować
robiłem manetki w tym volvo zawiłe to auto trzeba przyznać
myślę że jakbym miał auto jakiegoś dobrego znajomego pokusiłbym się na próbę
ale obcy klient w razie powikłań tfutfuu odpukać
(08-12-2009 09:57 PM)fredcar napisał(a): [ -> ]chiki ja wsadu nie posiadam tylko rozmawiałem z koleżką z poznania co podobno to uskutecznił
i nie tylko w tym liczniku czy wyświetlaczu jakbyś miał wersję z polakiem myślę że można by samemu popróbować aby ostrożnie tym bardziej że masz czym skonfigurować
robiłem manetki w tym volvo zawiłe to auto trzeba przyznać
myślę że jakbym miał auto jakiegoś dobrego znajomego pokusiłbym się na próbę
ale obcy klient w razie powikłań tfutfuu odpukać
jak cos mam licznik europejski bedzie na czym poekperymentować
zawsze można w aucie sprawdzic ( oczywiscie najpierw dopisując vin we wsadzie )
o vinie nie pomyślałem ale czy z innym vinem nie ruszy ?
myślisz że sprawdza ciekawe
a no dokladnie s80 to wszystko po canie zresztą z vinem w liczniku coraz wiecej jest wynalazków
a jakby ffff zamiast vinu przepisze czy zgłosi problem próbowałeś
nie działa licznik na ffff
Zmianą języka zajmuje się kilka osób w Polsce, polega to na wymianie wsadu.Fabrycznie nie przewidziano w niektórych modelach volvo języka polskiego także tłumaczenie jest opracowane przez polaków, stosują nawet reklame w tych napisach. Niestety nie znam szczegółów a ci co robią to chronią jak tylko mogą by nie były te informacje ogólnodostępne.Sam też nie mam polskiego ale poczekam w końcu kiedyś ktoś napisze co i jak ,zrób to sam