Forum Elektronika Samochodowa

Pełna wersja: Podstawowe urządzenia do korekty i naprawy liczników
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5
Witam Serdecznie
Kieruję się z zapytaniem do doświadczonych już fachowców.
Od jakiego sprzętu zacząć edycje liczników, immo itp ??
Tzn co mi będzie potrzebne, bo jest tego tyle, że trudno wybrać coś dobrego na początek.
Prosiłbym o pomoc w wyborze sprzętu.
Interesują mnie głównie samochody japońskie tj. toyota, mazda i troszke europy tj. ford, opel, renault, fiat, mercedes, itp.
Może jakiś bardziej uniwersalny sprzęt obsługujący większość interfejsów wraz z możliwościami podpięcia się pod pamięć.

I z góry dziękuję za pomoc.

Prodrawiam
Sylwek254
Witam mnie interesuje to samo tylko ze głównie grupa VAG i opel. Jaki programator i jaki pewny interfejs bo reklamom na allegro nie bardzo wierze.
Ja osobiście urzywam WILEM-a z Tomsad-u,XProg T z Telwisu,TSM370(Chinol),NecProgramer(Chinol)nie są to drogie programatory ale na początek w zupełności wystarczają,w planach oczywiście XProg-M:)Co do programów to TachoPRO,Tacho AIRBAG,IMMO KILLER,masa innch kalkulatorów...
CO do interfejsów to OP-COM (opelek),VAG profesional,Finalist Viakena(Fiat),OBD KLL-Viakena(VW,BMW).Niestety najgorszy to Finalist Viakena obsługuje tylko benzynę,reszta chodzi że aż miłoSmileW planach ForMiDable do Forda,PROXIA do CITROEN/PEUGOT
A co sądzicie na temat Programator eClips 2009 ??
A co koledzy sądzicie na początek zakupi Xprog od viaken-a. Tani sprzęt nie muszę wiele inwestować.
Witam, jeżeli chodzi o grupe VAG to polecam jnterfejs K+can kommander prosty i naprawde chodzi, linia kan 4 rodzaje i robi nowsze auta, starsze zwykły Vag tacho 2.5 przydatny do szczytania pin przed dopisaniem kluczyka.
Opla robi dobrze OPEL SCAN ale tylko do 2004 i czasem 05 roku.
Oba programy chodzą na XP przez USB i przez gniazdo OBD bez zorbierania licznika.
Xprog chodzi na 98 i przez RS
mam kabelki podstawowe vag kkl na co dzień pracuje w aso vw i pracuje na vas 5051b, ale pewnych rzeczy na nie uczą wiec czytam różne fora. Mam lapka z rs232 i usb ale niestety progi do opla coś nie chcą chodzi na 98. Więc polecacie vag can+k commander to chyba zainwestuje.
opel to opcom lata ok
eclips do najtańszych nie należ generalnie pieniadze w błoto posiadam wiem co mówię
za te kase kupisz hc12,08 seeproga,willema,i pare kalków i napewno dużo więcej
zrobisz
generalnie to i tak gównoprogi ale na początek starczaja ja sie je zna i wyczuje
gadacie bzdury
cos aby powalczyc to
diga ( porzadna) z działajacym osprzętem
upa prograner + dodatki i kilka tanszych progów
kalkulatory
no i umiejętnosci
a tak zanim zaczniecie cokolwiek w licznikach itp zastanówcie sie czy potraficie to naprawić jak sie nie uda
licniki typu VAG i OPEL DOSC ŁATWE poza kilkoma wyjątkami
no i sprzet do diagnozy
xprog gotronic dziala ok,nec zyga z allegro działa ok,
vag can 1,4 chińczyk kicha edc 15 zapomnij
seeprog ok,vp280 na początek ok 500 zł moze być
zwykły interfejs do vag starszych i opli plus programy
willem od telwisa działa ok
magic dash do vw działa ok,kalkulatory
to z tych tanszych na początek
ale bezcenna wiedza i wprawna ręka ,i jak uwalisz np vw zegarek żebyś wiedział
gdzie pin np. albo skąd wziąsć wsad ewentualnie jak dopisać nowy budzik
a uwalisz coś kiedyś napewno
jesli ktoś w tym dłużej pracuje zonga zaliczył napewno tylko sie nie przyzna
i nie robic budzika za 30 zł rozbieranego bo nie kupisz juz nic lepszego
do pracy a uwalisz coś lepszego gównoprogiem i jesteś załatwiony
ja czujesz że nie twoja liga odpuszczasz i czekasz na swój czas
ja osobiście uwaliłem na początku chryslera voyagera bo chciałem licznik cofać
i pamieć znalazłem ale przebieg był w body w motce
tak pogrzebałem jakoś że zmienil sie przebieg o prawie 100 tys ale w góre i dziwi mnie to
teraz jakim cudem bo robiłem ę pamięc w liczniku a przeciez w body jest przebieg
fakt że obrotomierz przestał tez działać
finał był taki żę kupiłem licznik za 250 zł i miał dość niski prebieg do tego auto
było znajomego tylko dlatego wtedy sie za to zabrałem
pózniej juz byłem ostrożniejszy
dzisiaj miałbym juz pokazną baze wsadów jakbym pare razy dysku nie stracił
ale to już przeszłość
także ostrzgam początkujacych licznikowców najprostszy zegar może zrobic ci psikusa
miej się na baczności
i napewno nie powinniscie zaczynać od zakupu chińskiego tachouniversala
tyle na dzisiaj
Stron: 1 2 3 4 5
Przekierowanie