Mam problem z Audi A2 mianowicie w miejscu przebiegu dziennego pojawia mi się komunikat dEF. co to może oznaczać?? i co zrobić żeby to znikło
wsad się wysypał,trzeba wgrac nowy,lub wymienic licznik.
a wiesz gdzie moge znaleść wsad do licznika?? i jaką istrukcje do wgrania?? ostatnio kodowałem czujnik kąta skrętui mi sie udało. oczywiście komunikat dEF świecił przed wgraniem.
Napewno nic nie bylo grzebane w pamieci ? podesli wsad moze cos sie da uratowac z tego
nie mam pojęcia czy było grzebane. Auto kupione kilka miesięcy temu i od jakiś dwóch tygodni świeci się ten komunikat dEF. A jak mam odczytać ten wsad? od niedawna zacząłem sie zagłębiać w temat diagnostyki komputerowej. dodam jeszcze taką ciekawostkę że ten komunikat zaczął się świecić po umyciu auta.
No to bardzo mozliwe ze pamiec siadla , musisz rozebrac licznik i odczytac pamiec w a2 masz 93c86 , no chyba ze masz dobrego jakiegos vaga to przez kabel tez odczytasz ale pewnie trzeba bedzie nowa wlutowac. Pokombinuj przez kabel i zapisz eprom bo wszystko jest mozliwe a oszczedzisz rozbierania.
pozdrawiam
dzięki w weekend bede sie bawił. dzięki za pomoc pozdrawiam
i jak postawiłeś ten zegar ??